Harmoni i kropp och psyke

Idag har varit en ganska bra dag. Det är inte ofta jag får skriva så, men det har varit skönt, och välbehövligt.
-
Powerwalk en timme innan frukost, precis som jag vill. Besök hos sjukgymnast följt av några ärenden på stan. Efter det packade jag en väska och gick till en gräsplätt, lade mig på en filt och läste i en bok i över en timme. Det var första gången den här sommaren jag låg i solen och tillät mig att vara ledig.  

Det här tänkte jag då:
Jag vill bli hälsosam. Jag vill bli en hälsoguru, en gudinna av välmående. Jag vill bli näringsexpert. Jag vill inte bara veta hur många kalorier jag ger min kropp, jag vill veta varenda gram fett, varendra gram protein, och kolhydrat. Jag vill leva i symbios till min själ. Välbefinnande. Må bra utifrån och in. Leva i dagen. Jag vill ägna mig åt yoga och pilates. Andas. Bara vara fri.
-
Det tog en veckas ledighet att nå dit, och jag har faktiskt tyckt det har varit skönt att inte behöva läsa eller jobba. Även om jag inte satt mig ned och tagit en paus, andats ut. Det känns som att jag kommit ikapp litegrann. Jag har fortfarande känslor jag måste ta tag i, som jag snart inte orkar bära inom mig, men jag försöker tränga bort dem så gott det går. Och idag har det gått bra. Ännu en dag avslutad utan att jag brytit ihop.


Avslut

Känner mig ledsen, jag är tom. Jag vill gråta men jag kan inte, det kommer inga tårar. Det är för djupt inne, undangömt sedan en lång tid tillbaka. Jag vill släppa ut det och bli av med allt det tunga svarta, jag skulle behöva det. Befinner mig i en djup dal och tänker mycket, mörka tankar. Jag har ingenting att se fram emot och det har jag inte haft på länge. Det finns ingenting som riktigt gläjder mig längre. Det är sorgligt.  

Jag lever inte, det är inte ett liv jag lever, jag 'överlever'. Jag har ingenting.


RSS 2.0